Portada > Servei de Recursos Educatius > Projectes i Serveis > Campus Virtual > Desenvolupaments propis i aportacions a Moodle.org

Desenvolupaments propis i aportacions a Moodle.org

Entre d’altres aplicatius de la Universitat, des de l’SREd proporcionem i mantenim tot un conjunt d’aplicatius i eines associades perqu猫 la comunitat universit脿ria pugui dur a terme les seves tasques.

Campus Virtual (Moodle)
Manteniment i desenvolupament de noves funcionalitats per al Campus Virtual de la URV (http://moodle.urv.cat), aix铆 com la seva integraci贸 amb altres sistemes d’informaci贸 de la Universitat. Moodle (https://moodle.org/) no 茅s una aplicaci贸 desenvolupada per la URV, 茅s programari lliure desenvolupat per una comunitat internacional de desenvolupadors amb seu oficial a Austr脿lia.
Les contribucions es caracteritzen per tenir un car脿cter p煤blic o privat. Aquells elements p煤blics s贸n, per les seves caracter铆stiques, disponibles p煤blicament i per tota la comunitat d’usuaris de Moodle. En canvi, els elements privats, degut al seu caire particular i propi de la Universitat, romanen espec铆fics nom茅s al Moodle de la URV.
Les contribucions sobre Moodle de caire p煤blic s贸n les seg眉ents:
 1. Manteniment del m貌dul Journal (Diari) que ha format part de la versi贸 oficial de Moodle fins la versi贸 1.9. el Servei de Recursos Educatius se n’ha encarregat de la migraci贸 a la versi贸 2.0 de Moodle i se n’encarrega del seu manteniment: mod/jorunal.
 2. Creaci贸 i manteniment d’un paquet que permet als usuaris crear repositoris de v铆deos en format Flash Media Video. Mantingut fins Moodle 1.9:聽blocks/myvideos. Tot i que est脿 planificat mantenir-lo per versions superiors.
 3. Creaci贸 i manteniment d’una eina per inserir not铆cies a la p脿gina principal de Moodle filtrant-la a conjunts d’usuaris:聽admin/user/news.
 4. Creaci贸 i manteniment d’un bloc per exportar i importar par脿metres de configuraci贸 entre diferents instal路lacions de Moodle: blocks/admin_presents.
 5. Creaci贸 i manteniment d’un repositori de fitxers BitBucket sobre Moodle 2.*: repository/bitbucket.
 6. Creaci贸 i manteniment d’un tipus de dades de perfil d’usuari on es mostra la data en format humanament llegible i en format unix: user/profile/field/timestamp.
 7. Creaci贸 i manteniment d’un tipus d’autenticaci贸 manual que limita l’acc茅s a Moodle des de certes IPs: auth/ip.
 8. Reescriptura i manteniment d’una eina per administradors per fusionar usuaris Moodle, essent la mateixa persona f铆sica: admin/tool/mergeusers.
 9. Creaci贸 i manteniment del tema (aparen莽a) del Moodle per la seva versi贸 2.8 i properes: theme/urv.
Les contribucions sobre Moodle de caire privat s贸n les seg眉ents:
 1. Integraci贸 amb els sistemes d’informaci贸 de la Universitat, per generar autom脿ticament espais de doc猫ncia, aix铆 com l’assignaci贸 d’usuaris en diferents rols a aquests espais, segons si s’茅s professor, estudiant, o altres perfils t猫cnics.
 2. Llistat d’espais per anys acad猫mics per usuari a la plana principal. Tamb茅 facilita personalitzar l’ordre en que els espais apareixen.
 3. Personalitzaci贸 i simplificaci贸 de la integraci贸 de Moodle amb l’aplicaci贸 de videoconfer猫ncies Adobe Connect, basat en mod/adobeconnet.
 4. Creaci贸 i manteniment d’un repositori de fitxers MyVideos per Moodle 2.* per mantenir l’煤s dels v铆deos ja convertits amb el block MyVideos en Moodle 1.9.
 5. Creaci贸 i manteniment del block que enlla莽a cap a les guies docents de les assignatures a DOCnet.
 6. Creaci贸 i manteniment del block que enlla莽a a la web del CRAI i a les bibliografies relacionades amb cada assignatura.
 7. Creaci贸 i manteniment del block que enlla莽a a les enquestes de la URV. Nom茅s apareix el block a la plana principal quan l’usuari t茅 enquestes per respondre.
Tamb茅 hem configurat i personalitzat el Moodle URV segons els seg眉ents punts, entre d’altres:
 1. Personalitzaci贸 dels elements visualitzats a la plana principal de Moodle segons el perfil de l’usuari. Entre altres elements, es personalitzen enlla莽os, blocks visibles i not铆cies.
 2. Acc茅s des de dispositius m貌bils.
 3. Aspecte web personalitzat, diferenciant-lo per any acad猫mic.
Eines docents
 1. DOCnet, l’aplicaci贸 de gesti贸 de la doc猫ncia de la URV.
 2. Pla de Treball, integrat dins el Moodle.
 3. E-tutories, integrat dins el Moodle.
 4. Portfolis a Medicina, basat en EXABIS.
 5. Portafolis institucional basat en Mahara. S’hi accedeix directament des dins Moodle.
Col路laboracions
 1. Desenvolupament i manteniment del portal de l’Institut Ramon Muntaner聽i dels seus portals web associats (http://www.irmu.org).

Projectes/Desenvolupaments en marxa

 1. Migraci贸 a Moodle 2.8.1 (descripci贸 i subprojectes)
 2. Horari de 聽reunions: extensi贸 de Moodle per concertar reunions presencials i virtuals amb estudiants individualment o de forma grupal.
 3. Conversor de v铆deos: extensi贸 de Moodle que permetr脿 convertir v铆deos des de la majoria de v铆deo formats a formats h脿bils per tota classe de dispositius.
 4. Integraci贸 amb altres sistemes d’informaci贸 de la URV per automatitzar gesti贸 d’usuaris i cursos que romanen fora dels estudis acad猫mics reglats.

 

Comparteix aquesta p脿gina

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

One Response

Switch to our mobile site